Rulltrappor!

Tidig start idag, hängde nästan på låset till saluhallen. Där strosade jag runt en stund å kolla in vad jag skulle ha. Det blev tre korvar och två ostar. Tyvärr jobbade inte Claes för han hade spelat golf å fått ryggskott(verkar farligt med golf) så jag fick handla av Karin istället. Där efter kolla jag läget lite i olika affärer men det hade ju inget kul. Pep vidare till allum för o svulla i mig lite lunch på max, å påpassligt hade de rea på skidkläder på intersport å stadium. Bra tänkte jag men va besviken jag blev, de hade ju bara haschplanke kläder å skidbyxor i sorlek jättestor :-( Knallade vidare till bokaffären å där hitta jag iaf en inflyttningspresent  till Jessika min mentor i bloggvärlden. Å det va ju skönt så slipper jag tänka på det, fast hon kommer säker döda mig när hon får den.
Nått som kan irritera är alla rulltrappeåkare som verkar tycka att rulltrappan en nån form av åkattraktion på Liseberg. Varför ståstill å vara ivägen bara för att trappan/bandet rör sig har väl inte benen slutat fungera? Å stå på höger sida så vi med funktionella ben kan komma förbi. För jag tycker inte det är så spännande att stå å titta på ett köpcentra fransusandes i sakta mak.
Nä du blir det till å ladda inför kvällens aktiviteter, som inte blir så spännande, blir väl lite melodifestival sen blir det nog inte mycket med.
Föresten det är ju gött väder så jag får nog ta en sväng på 100kubikaren:-D

ha det bäst

Laila Bagge

E en helvetes vacker kvinna!!!
Å vilken underbart häftig klänning hon har på sig i Lets Dance.

Nästan att jag blir kär.


Helg e skönt

Tror jag iaf. Har inte tänkt göra nått i helgen förutom lite strosande i saluhallen å ta en koll på bokrean. Sen får jag väl bänka mig framför tvn å kolla melodifestival eller nått, mycket kuligare än så blir det nog inte i helgen om jag inte får för mig att ta en sväng på krogen. Vilket inte är helt omöjligt att jag får för mig när sitter å knaprar på ostar å korvar jag köpt i saluhallen.
Måste säga att det har varit en ganska behaglig fredag idag, ganska lugnt på jobbet å till lunch provade vi byns nya pizzeria som bakar i vedeldad stenugn. Det va en riktig höjdare får jag säga.
På tal om goda saker provade vi stans godaste semla enligt AT här om dan. Å de hade banne mig rätt. Tyckte den va lite dyr en femma mer än de flesta andra i stan. Men den va den absolut godaste semlan jag ätit nån gång, den va lätt värd den extra femman. Va som ett halvt samlag å äta den.
Kom å tänka på att jag borde ha en sport bil så att fordonsflottan blir komplett. Givet vis ska det vara en cab så den blir ett mellanting till min gammla Honda

och hojen

som kan vara lite opraktisk om am vill ha med sig nått mer än extra kallingar.
Vet inte riktigt vad för bil jag vill han men Honda S2000 liggar ganska bra till å Bmw Z3.
Jag får fundera ett tag på det lär ju ta ett tag innan jag får råd iaf.

ha det bäst

Bokrean

Vilken besvikelse den va. Nu har jag ju iåförsig bara varit på ica maxi å kollat böcker,  men där hade de inte mycket intressant. Blev bara tre böcker. Får väl ta mig en titt i en riktig boklåda i helgen.
Ska nog släpa mig till saluhallen i helgen oxå, jag måste ju ha lite god korv och ost att knapra på i helgen. Hoppas Claes jobbar så man kan få de riktigt goda ostarna.
Borde hittapå nått kul i helgen oxå istället för å glo på melodifestivalen.

ha det bäst

Tomglas och räkningar :-(

Finns ju många saker som e roligare än dessa två ting.
Men tyvärr är det ju saker man måste göra, tog säkert en timma å fixa med alla jävla tomglas som ska kastas i en kontainer i nån idiotkonstruktion som gör att man måste kasta in flaskorna en å en. De gör det inte enkelt å attraktivt att sopsortera. Man borde ju kunna ta kassen med tomglas å hälla ner flaskorna i kontainern. Sen har man de roliga pantautomaterna som hela tiden bråkar å säger att flaskan/burken inte är giltig fast den är det.
Nä det ska vara enkelt att sopsortera. Fram med användarvänlg förpackningsåtervinning.
Va ju dax att knacka in räkningarna idag å det va ju sådär kul, det va ovanligt få denna månaden men det va jävligt stora va bara två under 2500 å resten va större. Men den ena räkningen av den räkning jag betalar helst av alla. Det va försäkringen på hojen bara 5100 i år :-S men det är värt varenda krona :-D även om jag får leva på vatten å ris resten av månaden.
Tänderna sitter fortfarande kvar

ha det bäst

Hollywood here I come

Äntligen har jag fått mina nya tänder :-D
Har nu mer värsa stomatolleéndet, fast egentligen inte efterom mina tänder pekar åt alla håll men nya fina framtänder har jag. Hoppas bara att de sitter fast ordentligt så jag slipper komma med dem i hansen till käftis.
Strax e det dax för invigning av tänderna å funkar de så får jag fira med en öl. Om de sitter kvar!
Nä nu borde jag göra nått nyttigt men jag tror jag skiter i det.

ha det bäst

Konst

Här om dan blev jag vansinnigt sugen på att titta på konst, va aldeless för länge sen jag gjorde det. Å helst vill jag ju åka hit  http://www.louisiana.dk/dk  de har alltid nån kul utställning. Synd att det ligger så långt bort, är ju inte så kul att åka dit utan sällskap. Vansinnigt tråkig väg att köra dit E6an är nog tråkigaste vägen jag kört. Fast man kan kanske lura med sig nån till helgen det vore kul. Å eftersom det e i danmark kan man ju passa på att köpa lite goda öl samtidigt :-D  Å göra två flugor på smällen.

ha det bäst

Helgen är ju fan jobbig

Jag hade för mig att man skulle vilaupp sig på helgen men så är det tydligen inte, i torsdags hade jag inte nått planerat förutom lite fix med kompisens bil. Men först blev jag bjuden på middag på lördag som tack för hjälpen med bilen, å på fredagen blen jag helt oväntat värd för ett litet partaj trodde jag men det blev ju massa mad folk tillslut. Blev lite stressat ett tag då gästerna stod å väntade utanför dörren när jag kom hem, trodde ju iaf att jag skulle kunna få en halvtimma eller nått för att plockaundan det värsta å hinna duscha. Men så bra va det inte utan det fick bli så att jag duschade å J fick städa. Å det blev en lyckad kväll tillslut, med lite singstar som avslutning innan det bar av till krogen. Vad jag inte visste va att jag va så grym på att sjunga, spöade skiten ur alla på singstar :-D
Givet vis trillade min provisoriska tänder ut i lördags igen men jag orkar fan inte sätta dit dem igen så nu får jag se ut som en tok tills på tisdag när jag får de riktiga. Hoppas verkligen att de sitter fast bättre!

ha det bäst

Inte några tänder idag:-(

Va på ganska gott humör idag ända tills jag kom till tandläkaren. För det visade sig att de nya tänderna inte hade kommit å att de behövde fila bort lite mer av det lilla som e kvar av mina riktiga tänder för tandteknikern kunde inte göra så tunna fasader. Å det va väl inte hela världen tyckte jag å nya provisoriska tänder gjordes för att fästas på kvarvarande taggar å jag va ganska nöjd då de nya provisorierna känndes bättre än de gammla. Men det va inte länge de ville sitta kvar, så efter två timmar satt jag med mina framtänder i handen å va ganska nere. Hade väl inte varit så farligt att va utan tändet men det isar ju så förbannat i tanden. Men bara när jag öppnar munnen å ibland när jag andas genom näsan. Men jag fick tag i min tandläkare ikväll så han får komma in å fixa i morgon på sin lediga dag, rätt åt han.
Nu blir det till å kolla på Knutby.

ha det bäst

Idag är ingen bra dag

Hmm, har inte varit på top idag. En riktig skit dag rent ut sagt. Har struntat i å göra saker jag måste och borde gort. Blir ju säkert kuligare att göra dem imorgon:-S
Har kännt mig ynklig å under isen mest hela dan. Å som grädde på moset dessa jävla tänder som jävlas varenda gång jag dricker kallt. Ska bli undernart å få de riktiga imorgon.
Nä nu får det vara slutklagat, ingen som tycker synd om mig iaf å ingen som blir gladare av det heller.

ha det bäst

Provisoriska tänder

Fy fan vilken skit det är, så fort jag dricker nått kallt krymper de så att det känns som nån klämmer med tång på tänderna. Vågar inte tänka på vad som händer om jag skulle få för mig att äta glass. Men jag tror inte jag testar det. Ska bli gött å få de riktiga på torsdag så jag är fitt for fight till helgen :-D
Men med min otroliga tajming så kommer jag säkert bli magsjuk till helgen eller så ger jag fan i å bli det för jag behöver komma ut å lufta mig.

ha der bäst

Kosmetisk tandvård

Idag är första dagen på vägen till det perfekta stomatoleende!!!
Nä, riktigt så glamoröst är det inte å jag är deffenetivt inte så fåfäng. Men jag har faktiskt varit hos käftis å filat bort en massa av mina framtänder för att på torsdag få nya framtänder då jag med mycket smärta å besvär lyckats med konststycket att slå sönder båda mina framtänder under årens lopp. Inget jag kan rekomendera. Förmodligen är det jävligt dyrt att göra nya tänder så det är tur att jag har bra försäkringar.
Ska bli väldigt spännade å se hur de nya täderna blir. Just nu har jag fått tillfälliga framtänder som ser ut som fan, ser ungefär ut som skämttänder man köpte på Buttriks när man va liten. Hoppas de riktiga blir lite bättre.
Har varit produktiv i köket med tillverkning av matlådor idag.  Det blev pastasås med fläskfilet.
Ungefärligt recept: fläskfilet i bitar, lök, vitlök, champinjoner, majs, chillisås, cremefraische, salt å peppar. Pasta kokade jag oxå.
Nä nu får det bli torsdag så jag slipper mina frankenstein tänder.

ha det bäst

Lili & Sussi

Va tusan har de å göra i melodifestivalen?
Bästföre datumet på dem och deras musik gick ut för ca 20 årsen. Å om de nu skulle vara med kunde de iaf bemöda sig att ha en låt som lät lite modernt å inte som svettig 80tals disco å de kunde ju lärt sig nått nytt danssteg på 20 år samt att de kunde kostat på sig nya scenkläder!
Är det så illa med återväxten i musiksverige att vi måste damma av de som är glömda för länge sen för att fylla statrfältet i en melodifestival!
Jo det är det nog, för idag har vi ju bara artister som Idol Pelle och Idol Maja som kan tänka sig att vara med i spektaklet melodifestivalen. De många bra artisterna vi har är starka nog att tacka nej till ett uppträdande i den varite det blivit med okännda stärnskott och avdammade gammla favoriter i repris.
Sen kan man ju fråga sig om vi ska ställaupp i festivalen överhuvud taget, eftersom det med allsäkerhet kommer bli nån pajas från Kirkistan eller nått som står å ylar nått obegripligt som vi väster om elbe inte fattar ett smack av som kommer gå segrande ur skiten.

ha det bäst

trött

Fredagsfest är ta mig tusan inte en lek så här på lördagen. Helvete va trött jag är idag. Men vi hade väldigt trevligt.
Hm, undra vad jag ska hitta på en underbar dag som idag? Vädret är ju fantastiskt men orkar jag dra nytta av det fina vädret, jag borde göra det iaf. Kanske skulle ta mig en promenad efter jag varit å handlat. Kan ju vara en bra uppladdning för kvällen som säkert kommer bli mycket spännande å intressant i soffan gloendes på melodifestivalen. För mycket kuligare än så kommer nog inte min lördagkväll bli.

ha det bäst

Knutbysekten

Strax ska jag bänka mig framför tvn å kolla på Knutby vägen hem. Egentligen är jag inte mycket för sånna dokumentärer men denna intresserar mig.
Varför gör den det?
Jo, det är faktiskt så att jag har träffat alla tokfransar i den såkallade Knutbysekten. Eller alla vet jag inte men alla som va inblandade i morden. Nu är det ju inte så att jag är en religös fanatiker utan motsatsen ganska anti mot religin över lag. Men jag har en väldigt massa släktingar som är pingstvänner. Så det va pga min kusin jag kom att träffa dessa tokar då hela bunten va med på hennes bröllop. Fast på den tiden va det ju ingen som visste att de kallades Knutbysekten för de hade ju inte skjutit på varandra då, va bara första frun som ramlat i badkaret med lite hjälp av Helge? Som nu va lyckligt gift med sin nya fru. Som kom att bli skjuten nått år senare.

ha det bäst

Färdigmat

Har ju varit en klippa senaste tre veckorna å haft med mig matlåda till jobbet varje dag. Men när jag va i affären efterjobbet idag hade jag bara ingen lust att laga mat ikväll så jag köpte en färdig lasange som jag bra kasta in i ugnen. Å gissa om jag blev förvånad när jag smakade på den, det smakade helt ok. Å det är inte ofta färdigmat smakar bra.
Fast egentligen är det ju inte jobbigt att laga mat, det är ju den förbannade disken som förstör det hela.

ha det bäst

Känns som torsdag idag

Helskummt alltså, har kännts som torsdag hela dagen. Undra varför?
Kanske för att det har varit ganska segt på jobbet ett par dagar. Blir ju så jävla långsamt när man har förlite att göra. Men jag lär väl få ätaupp det där med lite å göra imorgon efter som jag skickat iväg kolegan på semester, antagligen kommer det hagla in jobb resten av veckan.
Jag borde nog kolla min hemma mail oftare, kollade den i dag å där låg en kalasinbjudan som jag höll på att missa. Men det gjorde jag ju inte så på fredag blir det partaj :-D Är livsfarligt att partaja på en fredag, risken för överfyllning är överhängande.

ha det bäst

Fixardag

Idag har det varit fixardag på jobbet, varit på banken, lagat trasiga saker å sånnt. Å jag har provat min nya svets som jag svetsade ihop ett lampstativ och en rullpall som va trasiga. Det är riktigt kul att svetsa lite synd att jag e så kass på det. Vi får paja mer saker på jobbet så jag får svetsa mer :-D
Nackdelen med en fixardag är ju att det tyvärr inte kommer in några pengar, men får väl ta igen det en annan dag.
Va en sväng på mitt gammla kneg å hämtade bröd jag beställt å jävlar va de snackar sex på det stället nu för tiden :-O
Hmm, vad ska jag hittapå nu då? Känner inte för å slappa i soffan ikväll.

ha det bäst

Hellboy 2 The Golden Army

Söndagsfilm i min hemmabio. Helt ok film, måste ju erkänna att jag är väldigt svag för filmer baserade på serietidningar.
Men vad ska jag göra resten av söndagen? Borde ju göra nått nyttigt men hur kul e det? Så jag kommer nog att slappa resten av dan. Tills det e dax att åka å bada bastu.
Måste ju bara säga att Freddie Wadling bjöd på ett underbart uppträdande igår på melodifestivalen. Helt klart mycket bättre än de tävlande bidragen, men det e ju inte så konstigt eftersom han är en legend.
Nä nu får det bli lite slappa med film eller ps2.

ha det bäst

Båtmässa igen

Jaha, då har jag spenderat en stund på båtmässan å det va väl sådär kul, bara en massa plasekor i olika storlekar å den omtalade jubileumshallen va en riktig besvikelse, snarare färre gammla båtar än vanligt. Men jag hittade en båt som skulle passa mig perfekt förutom en liten detalj, de dära 1000000kr som saknas på kontot :-( Största behållningen på mässan va att luncha med en kompis som jag inte träffat på länge.
Tyckte det va ovanligt mycket billar å folk i Göteborg även för en båtmässa, å när jag gick förbi scandinavium så såg jag att melodifestivalen går där ikväll så det va ju inte så konstigt att parkeringarna va slut.
När jag åkte hem konde man tro att hela allum stod i lågor men det gjorde det inte det va en gammel bmw som va så slut i motorn att hela partille låg i en tjock oljedimma känndes nästan som när rökmaskinen gick förfullt på 80tals discona.

Då va det väl dax å ladda för melodifestivalen, för mer spännande blir det nog inte idag

ha det bäst

Båtmässa

Ja, då har ännu en vecka sprungit iväg.
Men va tusan ska jag göra i helgen? Jo, båtmässan får jag besöka, färst hade jag inte tänkt att gå dit men så kom jag på att de har stor jubileumsutsällning med gammla båtar å det är ju kul att titta på :-) Men resten kan kvitta, för hur kul är det att kolla på 500 likadana ekor. För det är egentligen bara dessa små flytetyg som visas på mässan och några större båtar som jag aldrig kommer ha råd att köpa och de är inte så kul att kolla på. Men när jag va yngre tyckte jag att det va vansinnigt kul att titta på de stora båtarna men det gick över med åren. Antagligen är det inte lika kul att titta på dessa drömbåtar efter jag seglat dem. De är ju bara stora och åbäkiga. Om jag ska köpa nån båt idag känns det som att en liten ruffad, grundgående segelbåt med ett par kojplatser vore båten för mig. Tänk va skönt å smyga runt på kusten å läggatill där alla stora båtar inte kommer in. Jag får ju hur många mysiga vikar som helst för mig själv :-)

Egentligen borde jag ju ut å partaja i helgen oxå, men jag har inte rätta glöden just nu. Känner mer för att sitta hemma å tjôta skit å sippa på lite vin. Får se om jag kan lura någon till detta.
Eller ska det bli en melodifestivalkväll på lördag kanske?

ha det bäst

Kronofogden tar pengar från skulldsatta :-O

Läste i DN idag att kronofogden slagit rekord 2008 i insamlade pengar från skuldsatta. Men jag blev mäkta förvånad över hur de hade lyckats med detta. Jo, det hade kommit en lagändring som gjorde att de per automatik kollade om de skuldsatta hade tillgångar på banken så som sparkonto, aktier mm. Har man inte gjort det förut!!!! Nä, det har man bara gjort om man bett om det!!! Innan kollade man bara på lönen å tog det som blev över när man räknat ut vad den skuldsatte behövde för att överleva. Så rent teoretiskt kunde en person ha 200000kr på banken 20000kr i obetalda skulder, låg inkomst som gör att kronofogden inte kan ta nått, vilket är en jävla pungspark på den stackaren som har krav.
Men nu har det ju blivit bättring som tur är.
Nått som gjorde mig riktigt förbannad va att på samma uppslag uttalar sig en kommunal ekonomiskrådgivare att det inte va bra att kronofogden krävde in pengar från skulldsatta eftersom det förstörde hennes jobb med att lära folk att spara och få ordning på sin ekonomi.
Första steget i en trasslig ekonomi borde väl förhelvete att betala skulder! Eller?
När man hör sånnahär uttalanden av kalibern iq-fiskmås av en person som ska hjälpa folk med traslig ekonomi blir jag rädd.

ha det bäst

Laga mat

Är inte så kul att laga mat bara för att man måste, blir ju betydligt roligare om man lagar till en middag för två eller nått.
Men idag va bara tvungen att ta mig i kragen å fixa lite matlådor till jobbet. Blir ju så grymt dyrt å trisst att käka ute varje dag. Så jag slängde ihop min berömda wok som aldrig blir lika dan men vansinnigt god varenda gång. Dagens recept på ett ungefär.
Strimmlat griskött, rödlök, vitlök, färsk chilli, champinjoner, majs, bambuskott.
Detta wokades i en blandning av housinsås, sesamolja, lime, salt och peppar
När jag wokat klart blandade jag ner nudlar och cocosmjölk i woken åsså va det klart.
Otroligt gott blev det å för priset av 1,5 luncher fick jag sex matlådor och en middag.
Som sagt tråkigt, gott, billigt å jag förvånas jämt över hur grym jag är på att laga mat.

ha det bäst


Drömmar

Alla har vi drömmar, vissa av drömmarna förblir drömmar å vissa förverkligas. Men är det viktigt att förverkliga sina drömmar? Nja, vissa drömmar bör nog förbli drömmar medans andra får oss att växa vid förverkligandet. Endel drömmar är enkla att förverkliga å andra kräver lite mer jobb. Men man ska nog inte vara rädd för sikta högt å lägga lite krut på de stora drömmarna utan glömma att belöna sig med en drömm som är lätt att uppleva. Fast det viktiga är nog att inte sluta drömma, för slutar man drömma har man ju inget att sträva mot. För visst är det roligare att ha ett mål än att bara flyta omkring på status quo. Eller?
Tyvärr är det ju så att vissa drömmar blir en besvikelse, men det är väl det som kallas livet. För utan uppgång å fall hade det varit svårt att känna lycka.
Själv har jag haft många drömmar. Många av mina stora drömmar har uppfyllts men jag har några stora drömmar kvar, som förhoppningsvis kommer slå in.
Stora drömmar som slagit in är mckortet(tog drygt 20 år att förverkliga), första båten, bli egenföretagare, stora kärleken(men den höll inte hela vägen några gånger) och mycket mera.
Kvar att införliva faderskap(vet att jag skulle bli en sjuhelvetes bra farsa), hus, tidig pension och några till.

dream on

ha det bäst

Det känns som onsdag idag:-S

Varför känns det som onsdag idag? Helkonstigt.
Antagligen är det önsketänkande så jag e en dag närmare helgen.
Då va det gjort, anmäld till MCträff i Smögen sissta helgen i maj. Ska bli kul att slåss, supa, lemlästa icke bikers å annat löst folk. Nä, klart jag inte ska göra sånna dumheter jag är ju en ganska snäll kille å det är en ganska stillsam mcträff. Men supa kommer vi iaf göra. Känns lite konstigt att åka på mcträff ensam, har ju alltid haft exet med innan. Men hon va ju inget ex då.
Ska bli riktigt kul att åka dit, blir bra kickoff på mcsesongen. Men förhoppningsvis kommer jag ju ha hunnit köra en massa hoj innan dess. Borde ju va mcväder i mitten på mars med lite tur :-D Å med ännu mer tur kanske jag fått sållt min gammla suzuki så jag kan köpa en Mt-01 till våren.
Slänger in en bild på min underbara hoj, det är inte denna jag ska sälja.

ha det bäst

Skit också :-(

Hade en blogg klar i huvet men nu är den helt borta, kommer inte ens ihåg va den handlade om. Snacka om guldfiskminne. Men det kan ju knappast varit nått spännade jag tutat ihop eftersom jag tappa det så totalt.
Så jag får skjuta från höften istället.
Har ju inte varit nån speciell dag idag, mest vanlig vardagslunk å ganska lugnt på jobbet. Va en sväng på mitt gammla jobb å snackade lite med mina gammla favorit kolegor J, L och P. Alltid trevligt att träffa dem. L träffade jag på krogen i lördags å hon såg mig dansa med en gammal flamma å det va tydligen dagens hetaste ämne. Kul för dem att ha lite att skvallra om.
Hmm, nu e jag hungrig men jag har ju inget kul å äta hemma.
Får väl leta upp nått att stoppa i magen.

ha det bäst


Imorgon e det måndag :-)

Enna skönt att helgen är över, så man kan börja jobba igen :-)
Blev en lugn kväll på krogen igår, va inte jättesugen på utgång men när jag väl kom ut så va det ganska trevligt. Träffade lite folk jag inte sett på länge å  en gammal kolega. Men hade jag inte träffat dem hade jag haft det ganska tråkigt, så jag hade ju tur att de va där.
Nu blir det lite vila efter en hektisk kaffeservering i scoutstugan.

ha det bäst

RSS 2.0