jag är

Ibland har jag svårt att fatta hur folk tänker, men jag är väl inte smart nog :-S
Ska träffa min kusin imorgon, har inte träffat henne sen i höstas så det ska bli lite kul. Det är inte så ofta jag träffar mina kusiner, har två kusiner som jag troligen inte skulle känna igen om jag mötte dem på gatan å det säger lite om hur ofta vi träffas. Mina andra tre kusiner träffar jag lite oftare kanske en gång om året eller så förutom Sofie som jag kanske träffar tre gånger om året, så jag vet iaf hur de ser ut.


ha det bäst


är nog lite

Jag vill flytta. Är trött på att bo i lägenhet. Jag vill bo i ett hus med ett stort garage. Men jag har fan inte råd att köpa ett hus :-(  Fan att det ska vara så dyrt med boende, två tre millar är ju inget man snyter ur näsan precis.
Så jag får väl bo kvar i min lägenhet.
Kommer nog bli en ganska händelselös och trisst vecka, har inget kul als på G. Hoppas det blir gött väder till helgen så jag kan få köra lite hoj iaf, känner att jag behöver det så jag får rensat skallen.

ha det bäst

krogrunda

Vilken dag, har inte gjort för många knop idag. Mest bara slappat, badat bastu å lurat Jessika till å klippa mig.
Det blev lite partaj igår, det va kul :-)  Jag fick förmånen att hänga med ett gäng snälla söta tjejer ut på krogrunda, vi avverkade fyra uteställen under kvällen å det är nästan alla som finns här. Det blev en riktigt trevlig kväll, hade ju liksom förberett mig på att sitta hemma å kolla på tv så det va riktigt uppfriskande å komma ut.

ha det bäst

jag besegrade min köplusta

Idag har jag varit riktigt redig, gick upp tidigt å jobbade lite å sen drog jag till yamaha som hade lite reahelg. Va väldigt nära att jag köpte mig en ny komplett mc dress från topp till tå med skor, byxor, jacka och hjälm. Men förnuftet tog överhanden å det blev inte nått. Behöver ju inte nya hojkäder men de va väldigt coola så sugen är jag fortfarande. Men en ny hjälm behöver jag faktiskt, den gammla funkar säkert i år oxå men den börjar bli lite gammal å det kan ju va bra å skydda det lilla som finns inne i skallen.
Jävlar va sugen jag blev på att köra hoj nu på eftermiddagen, kunde ingen tro att det skulle bli så fint väder medtanke på hur det regnade i förmiddags.
Nä nu är det dax å ladda inför kvällens äventyr. Om det blir några.

ha det bäst

orkar

inte blogga idag

ha det bäst

räkningar

Vilken dag. Det har varit full spruta hela dagen å det är ju ganska bra då går ju dagen fort.
Har kört nya E-klass en sväng i dag men det va ingen större skillnad mot den gammla. Fast jag är ju inte mycket för benzar så det kan ju bero på det, en benz fanatiker känner säkert grym skillnad.
Blev lite glad idag när jag betalade räkningarna, det blev ju pengar kvar på kontot för en gångs skull. Är ju kuligare när man slipper läggatill slantar för att betala räkningarna.
Inhandlade en del påsköl idag man måset ju testa vilken som är bäst så man vet till påsk. Men jävlar va dyrt det blev :-S
Imorgon är det fredag :-D  ska bli riktigt gött med helg. Hoppas det är gött väder så jag kan köra lite hoj.

ha det bäst

måste ju finnas en rubrik

Tjejer å tekink är inte en bra kombination.
Fick göra en utryckning idag till J som hade trollat bort alla kanaler i digitalboxen men egentligen hade hon inte trollatbort kanalerna va ju bara å sättapå boxen så fanns ju kanalerna. Så det va ganska svårt att fixa, men det va desto kuligare att leka med hennes pojk, han va väldigt intresserad å rädd för min skäggväxt.
Fick brev från skattmasen idag, fan va de är jobbiga på det stället. Bara för att man missat en liten detalj måste man göra om allt :-(

ha det bäst

Sex dioder

Kvällssnacks e gott :-D
Idag blev det heta tigerräkor. Jag är grym på att göra hetaräkor. Till efterätt blev det chillichokladglass.
Har en liten rolig mätare i min bil som gör att man gasar som bara den.
Det är en varvtalsindikator som består av sex lysdioder, där den första tänds vid sådär 5500varv å den sissta vid 6700 å då när alla sex dioderna lyser är det dax att växlaupp. Men man får ju körstil som en biltjyv när man ska köra med tända dioder. Men det är jävligt kul :-D

ha det bäst

Refflecktion

Jag använder nog min hjärna för lite eller så är den så effektiv att jag hinner med å tänka på en massa konstigheter. Som idag kom jag å tänka på att jag måste tillhöra den yngsta generationen som har träffat personer födda på 1800talet och ha minnen från det. Inte från 1800talet utan av gubbar å gummor födda då som jag har träffat. I samma veva kom jag å tänka på hur annorlunda de tänkte förr mot idag. Tex va ett gossebarn mer värt än ett flickebarn. Minns när jag va liten å vi firade midsommar, det va ungefär som midsommarfirande på gammla filmer männen gick ut i skogen å högg björkris å kvinnor å barn gick ut på ängarna å plockade blommor. Ogifta flickor plockade givetvis sju sorters blommor och hoppade över sju gärsgårdar under tysstnad för att kunna drömma om sin blivande make på midsommarnatten. Sen kläddes stången å det va en stor stång säkert fem sex meter lång å den va väldigt besvärlig å resa tyckte alla gubbar, medans de yngre männen skulle visa sig på styva linan å tyckte det va en lätt match till alla kvinnors beundran. Vi va ganska många alla mormors syskon med barn och barnbarn. De flesta vuxna va bönder, å de som inte va bönder va uppvuxna på bondgård eller bodde på bondgård under sina sommarlov. Så det va väldigt mycket bondesverigevärderingar hos de äldre födda sent 1800tal å tidigt 1900tal. Vilket gjorde att jag som älsta gossebarn va alla gammlingars favorit bara genom att vara älsta gossen.
Å detta är inte så många årsen i det morderna sverige.
Kan vara nått å tänka på?

ha det bäst

Regn :-D

Tänk att det känns som om jag inte gjort nått på hela helgen men jag har ju gjort massor med tråkiga men nödvändiga saker som, tvättat, lagat mat, vårfixat hojen å lite annat småplock. Riktigt tråkigt har jag haft det men tiden har gått ganska fort ändå. Men tyvärr har jag fortfarande en massa saker kvar att göra som borde vara gjorda. Så jag får väl göra de en annan dag.
Gött att det regnar begövs lite regn för å spola bort dammet på vägarna så man slipper få allt gammalt vägdam i och på sig när man kör hoj.

ha det bäst


Redig pöjk

Jag har nästan varit lite väl redig idag. Putsat hojen å hjälpt en kompis tvätta bilen samt växlat in kvarvarande norska kr.
Nästan lite väl mycket aktivitet för en lördag. Men jag ska kompensera min aktiva dag med en riktig slappakväll.
Hoppas det blir gött väder imorgon med för då blir det en sväng på hojen :-D
Jag såg att borås konstmuseeun har nypremiär idag å de öppnar med en utställning med samtida svensk konst. Den måste jag bara se.

ha det bäst

Va tiden går fort

För en vecka sen satt jag på after ski å drack svindyr öl, å nu är det redan fredag igen. Men det blir ingen after ski idag :-(  I bästa fall så blir det en pilsner eller två i tvsoffan till "Så ska det låta"
Vart tog veckan vägen? Veckorna går ju ruskigt fort, men ändå känns det som en evighet till sommaren!
Har ju inget kul als planerat i helgen, å det är ju lite trisst. Men jag ska iaf vårputsa hojen så den är redo å blir det lite gött väder blir det säkert en sväng på hojen oxå.

ha det bäst

240kg metall

Jag älskar min diskmaskin.
Den är liten, ful och ivägen. Men den för sitt jobb :-D
Vilken dag det har varit idag. Jag va ute å rasta hojen en sväng :-D  Fan va gött det va å grensla 240kg metall med dryga 100 hk på slangen. Höra ljudet av motorn som ylar vansinnigt gött över 8000 varv å avgasknallarna vid hård motorbroms som låter som ett mindre slagfällt :-D  Det värsta är att hojabstinensen inte blev mindre av den lilla svängen jag tog. Nu vill jag ha riktig vår!!!
Ont i ryggen fick jag idag :-( åkte en liten bit i en volvo v50 å när jaf skulle klivaur så genom ett trollslag hade jag ont i ryggen :-(
I sånna här lägen vore det extra bra att inte vara singel för det hade varit väldigt bra med lite rygg massage. Nu.
Om det nu är ont i ryggen jag har, kan ju vara latmasken som försöker krypa ut ;-)
Jo jag va på systemet en sväng å det höll på att bli slagsmål mellan två fyllekärringar. Riktigt spännande :-)

ha det bäst

Ost

Äntligen är sommarsvålarna på bilen :-D Bara tygmattorna som ska läggas i så är den sommar klar. Nästan iaf, jag borde ju tona bakrutorna oxå.
Igår hitta jag en en spännade ost, å sånng gör ju en ostoman som mig glad. Farfars sesongssmak, farfars brännvinsost med apelsinsmak. Grymt god.
Fan, jag behöver aktiveras. Kan ju inte sitta å glo på tv varenda kväll.

ha det bäst

Professor Kalkyl


I dag har jag varit lite virrig, eller ganska mycket virrig om jag ska vara ärlig.
Det började med att jag skulle åka från jobbet å hämta en sak hemma, inget konstig med det. Väl hemma upptäckte jag att hemnyklarna låg kvar på jobbet så det va bara att åka tillbaka å hämta dem å åka hem igen.  Men jag kom iaf ihåg vad jag skulle hämta. Sen funka hjärnan någorlunda resten av dan. Ända tills jag sluta jobbet å skulle åka till affären. Till affären kom jag men inte till rätt affär :-S Å det kom jag inte på förens jag va inne i fel affär.
Så jag har varit en riktig professor Kalkyl idag. Varför vet jag inte men det kan ju vara vårvädret som sätter skallen i spinn eller kan jag vara ........?
Kan berätta att om det kommer osannolika mängder snö närmsta tiden så är det mitt fel för imorgon åker vinter puckarna av bilen å sommar svålarna tar plats:-D

ha det bäst

Pökbar

Grymt segt att komma igång igen efter semestern. Varför är det så? Det blir väl bättre imorgon.
Nä, jag får hitta på nått i veckan som livarupp tillvaron lite såhär på senvintern.
Jag vill ju ha vår nu, längtar så till jag kan plocka ut hojen å köra första repan. Inte många dagar kvar nu :-D

Tänka att Ronny & Ragge har satt sina spår i svenska språket.
Såg just på tv att de översatte några ord som blev "pökbara mormödrar" på svenska, kan ju vara bra att de skapa ett nytt ord för det hade väl inte varit så bra att skriva "knullbara" på bästa sändningstid.

ha det bäst

Tillbaka till vardagen

Då va jag hemma från fjällen:-( hade ju gärna stannat några dagar till. För som vanligt kom ju det fina vädret när det va dax att åka hem. Det va dimma å snöfall varenda dag förutom igår när det va dax att åkahem, då va det klarblåhimmel och strålande sol. Men det va mycket snö iaf :-D

Även om vädret va kass så va det en väldigt trevlig resa med mycket kul folk i stugan.
Pajade tummen oxå råkade vurpa i backen men tummen är nästan hel igen.
Men knappt hinner jag landa hemma förens jag e tvungen att springa iväg på fest, fast det va ju inte så besvärligt. Å det va ju en massa söta å snygga tjejer där :-D  Å det gillar jag ju. Efter en mycket trevlig fest så bar det av till lokal, å det va faktiskt bättre där än jag trodde. Men ibland känndes det lite ensamt när de jag känner kom bort i vimmlet.

ha det bäst

Hmm

Ibland undrar jag vad det är för fel på mig?
Har haft ett par konfrontationer i veckan med människor som behandlat mig ganska otrevligt och orättvist utan anledning. Jag har bara försökt att köpa deras varor och tjänster på ett normalt sätt å som tack fått bildliga käftsmällar.
Kan väl säga att jag inte kommer att besöka de ställena igen. Det finns andra som kan göra sig en hacka på mina pengar.
Ska bli riktigt skönt å åka till fjällen nu å komma bort från allt.

ha det bäst


Slappadag

Har bara slappat idag. Fast egentligen inte, har ju varit i stan å kollat efter skidbyxor men det fanns inget intressand så det får bli de gammla paltorna till fjällen, tvättat hat jag gjort oxå. Men sen när jag varit redig intog jag soffan för å kolla på film. Ocean's 13 blev det, helt ok film fast inte lika bra som 11an. Nu har jag bara lite smågrejor att fixa innan fjällen som lite bokföring och en sväng till affären för lite bunkring för det går ju inte handla i norge med de priserna de har där! Men det får jag göra imorgon.
Nu blir det till å skaffa lite mat innan jag drar till Jess så jag orkar bölwla ikväll.

ha det bäst

Semester

Va gött det ska bli att vara lite ledig nu. Lite partaj i helgen å sen upp till fjällen för å plåga kroppen i pisten, för att landa hemma lagom till nästa partaj. Mycket partajande nu. Å ännu ett partaj väntar helgen där på. Partaj tre helger på raken alltså. Tur jag är ung å frisk :-S
Jag gillar ju inte kvällspressen men igår tror jag de nådde botten av förstasidesstoff. Flika skjuten i skolan. Ungenfär. Oj tänkte jag har de börjat med skolmasakrar i sverigen nu! Nja, flick stackarn hade blivit skjuten med en softairgun. Å det är ju fan inte värre än att bli skjuten med en ärtbössa. Hur fan kan det vara en nyhet? När jag va liten hade vi ju ärtbösse krig på rasterna å inte skapade det några tidningstubriker ala " Skolbarn krigade på skolgård"

ha det bäst

Slitet Visa kort :-S

Enligt den dryga tjejen på Forex är mitt visa kort för slitet. Fast det funkar aldeles utmärkt överallt. Men forextjejen vägrade att dra kortet i kort läsaren bara för att det saknades lite plastfilm som inte har något med kortfunktionen att göra. Allt som ska finnas på kortet finns visaloggan, visahologramet, präglingen och fullt fungerande magnetremsa. Det är inte offta jag blir arg eller otrevlig mot folk men idag blev jag riktigt arg på forextjejen när hon behandlade mig som en kortförfalskare å vägrade acceptera mitt fullt fungerande äkta visa kort som betalningsmedel utan att ens prova det. Så jag va bara tvungen å fråga om hon va dum i huvudet. Viket hon givetvis är. Så jag lommade iväg till bankomaten för att ta ut kontanter, när jag kommer tillbaka för att köpa mina pengar med papperspengar som jag tog ut i en bankomat hon kan se från sin kassa synar hon de krispiga bankomatljumma sedlarna som om jag är värsta falskmyntaren.
Ibland kan man undra vad det är för fel på folk.
Eller så ser jag väldigt kriminell ut.
Men jag blev på lite bättre humör när jag kom hem för i brevlådan låg mitt ex av svensk öl bok, som jag beställde för några veckorsen.
Å det är bara imorgon kvar att jobba innan det blir fjällen :-D Ska bli så gött att få åka lite skidor. Men innan fjällen blir det en bölwlingkväll på lördag :-D

ha det bäst

Vackert avsked

Varit en ganska tung dag idag. Men dagar med begravning är ju alltid tunga. Begravningen av väldigt vacker å musiken riktigt bra, inga tunga dystra toner förutom vid själva avskedet. Har aldrig sett så många blommor på en begravning det va minst 50 kransar å buketter. Kyrkan va fylld till bredden otroligt mycket folk. Va fanbärare å det gick bättre än jag trodde.
Nu är det avklarat iaf å vi går mot ljusare tider:-)
Så nu är det bara att ladda inför helgens bowlingbatalj och nästa veckas fjällresa.

ha det bäst

Att vara snygg

Kom å tänka på hur jobbigt vi snygga människor har det. Det är ju mycket som går emot oss bara för att vi är snygga. Det är ju svårt att veta om andra uppfattar oss som trevliga eller om de bara vill vara i vår närhet pga vår skönhet? Kanske det är så att vi skrämmer bort personer bara för att de tror att vi är för snygga för att umgås med dem eller så tänker de att om man är så snygg så måste man vara jävligt korkad! Många tror säkert att vi är väldigt ytliga, vägrar ta oss på allvar å missar att vi även är vackra på insidan. Jag tror även att många känner sig hotade av oss snygga å tror att vi ska sno deras partner bara genom en blick.
Nä det är allt bra skönt att jag inte är snygg, så folk uppfattar mig som den otrevliga jävel jag är ;-)

Ja, då va det tisdag. Jag borde åkt å köpt lite norska pengar å pilsner idag. Men varför göra nått idag som jag kan göra en annan dag. För så spännande är det ju inte att köpa pengar. Å jag känner mig inte riktigt i form för sånna utflyckter. Morgondagen kommer tyvärr allt närmare å det känns. Men det ska bli skönt när morgondagen är avklarad.

ha det bäst

Köksslav

Idag har jag varit en redig pöjk, har slavar i köket i drygt en timma. Har lagat mat som jag ska ha med mig till fjällen. Två olika rätter blev det, köttfärssås och fläskfile i rödvinssås. Givetvis lagade jag stora grytor så jag fick massa lunchlådor. Å nu sitter jag å pimplar i mig vinet som blev över från matlagningen å det är riktigt gott ett vin på primitivodruva från puglia i italien. Canaletto heter det om nån undrar.
Fan jag skulle skriva nått men men jag har helt glömt vad det va. För mycket tankar som flyger omkring i skallen, blir väl bättre efter onsdag.

ha det bäst


Återvinning å stenskott

Återvinning är ju bra, men måste man återvinna allt?
Varför måste vi återvinna gammla glömda artister i melodifestivalen? Är det inte bättre att vi klömmer dem för gott. Vem tusan har fått försig att damma av gammla stjärnor som Lili & Sussi, Mikael Rickfors och Susanne Alvengren? Klart det är Christer Björkman och svt som kommit på denna briljanta idé. Men varför? Är det inte bättre att ge plats till nya förmågor?
Fick ett stenskott i vindrutan igår fan va irriterande, å mitt i synfältet oxå. Tur jag kunde laga det så det inte är så irriterande nu. En såndär bögbil(Saab) körde om mig i en hiskelig fart för att sen smita in precis framför mig å sakta in så stenarna sprutade över min bil. Varför kör folk om å sen lägger sig framför i lägre hastighet än min? Kan inte riktigt förstå sånnt å deffenetivt inte på motorväg.
Om en vecka e jag färdig packad för fjällen, fan va gött det ska bli å skida lite ner för branterna. Men innan trevlig fjällresa blir det en tung onsdag då  jag ska på begravning, har blivit tillfrågad att vara fanbärare på begravningen. Jag vill men jag vet inte om jag klarar det å jag måste bestämma mig i morgon.

ha det bäst


RSS 2.0